Agaath Berger

 

Op mijn 14e begon ik met het maken van sieraden voor mijzelf en het heeft me nooit meer los gelaten.
Inmiddels werk ik meer dan 30 jaar als professioneel kunstenaar.


De sieraden zijn gemaakt van zilver maar ik gebruik ook goud, glas, hout, been en andere materialen welke ik soms weer combineer met zilver.
Over het algemeen zijn het draagbare sieraden, soms in beperkte oplages maar vaak ook eenmalige ontwerpen.
Mijn schilderijen zijn doorgaans abstract. Acryl op linnen of paneel, soms aangevuld met materialen als vezels, papier, zand, zaagsel, etc.
Ik houd er van om perfecte niet perfecte vormen te maken, dat maakt een vorm boeiend. Deze vormentaal komt terug in zowel de sieraden als het brons en is ook in mijn schilderijen terug te vinden.


Begin 80er jaren van de vorige eeuw deed ik de docentenopleiding handvaardigheid en textiel en gaf les op een modevakschool.
In 1988 vertrok ik samen met mijn vriend op een zeilschip voor een wereldreis die uiteindelijk negen jaar zou duren.
Onderweg maakte ik sieraden, die ik exposeerde en verkocht in de landen die we aandeden. Fiji, Vanuatu, Nieuw Caledonië, Nieuw Zeeland, Australië, Zuid Afrika, Namibië, Caraïbisch gebied etc. allemaal plaatsen waar ik met succes werkte.
Uiteindelijk was het niet onze bedoeling om levenslange zeezwervers te worden en daarom werd er weer een plekje aan de wal gezocht.
We kwamen terecht in Workum, waar ik sinds 1999 mijn atelier/galerie run.


Het reizen en werken in zoveel verschillende landen en tussen zoveel culturen leverden veel inspiratiebronnen, materialen en werkwijzen op met als gevolg een duidelijk eigen(wijze) stijl.

Aan de Vakschool Schoonhoven heb ik mijn techniek verder uitgediept.